Ez a kaja tuti bearanyozza a karanténban töltött napokat - Sült kacsamell lilahagyma-lekvárral

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

A bezártság mindannyiunk számára új kihívásokat jelent. Az elmúlt hetekben nagyon sokan, akik eddig nem nagyon tevékenykedtek a konyhában, elkezdtek sütni-főzni. Az olyan pedig, akik eddig is szívesen főzőcskéztek most biztosan új receptekkel igyekeznek bővíteni a repertoárjukat. Természetesen a GLAMOUR magazin munkatársai is megállják a helyüket a tűzhely mellett, és szívesen kísérleteznek a konyhában. Csáti Melinda, a magazinunk szerkesztője a bezárkózás idején minden nap új recepteket hoz nektek:

Ez a kaja tuti bearanyozza a karanténban töltött napokat - Sült kacsamell lilahagyma-lekvárral
Fotó: GLAMOUR/CsátiMelinda

Dobd fel a karanténban töltött napokat egy igazán különleges ínyencséggel. Nem kell más hozzá csak egy kis kacsahús és némi lilahagyma. A sült kacsamell omlós, szaftos állagát, még jobban kiemeli a lilahagymalekvár édeskés ízvilága.

Sült kacsamell lilahagymalekvárral

Hozzávalók a sült kacsamellhez: 1 bőrös kacsamell, 1 evőkanál kacsazsír, só, bors, friss vagy szárított rozmaring
A hagymalekvárhoz: 5 db lilahagyma, 3 csipet só, bors, 1-1,5 dl víz, 3 teáskanál balzsamecet, 1 dl vörösbor, 3 evőkanál cukor, 3 evőkanál olaj

Így készítsd el:
Tisztítsd meg a hagymákat, majd vágd vékony csíkokra. Hevítsd fel az olajat egy edényben, add hozzá a cukrot. Kevergesd folyamatosan, míg a cukor aranybarna és folyékony nem lesz. Ezután add hozzá a hagymákat, dolgozd össze az cukros alappal, jöhet hozzá a vizet, mehet hozzá a só, a balzsamecet és ízlés szerint a bors. Hagyd lassú tűzön rotyogni, tíz perc után mehet hozzá a vörösbor is. Párold további öt percet a fedővel, majd vedd le és főzd tovább. Akkor lesz tökéletes, ha szinte minden folyadék elpárolgott és a hagyma krémes, lekvárhoz hasonlító állagot nem kap. Miközben hűl a lekvár, készítsd el a kacsát. Egy éles kés segítségével irdald be a kacsa bőrét. Fűszerezd be, majd tedd a húst bőrével lefelé fordítva egy felhevített serpenyőbe. Süsd át minden oldalát egy-egy percig. Közben melegítsd elő a sütőt 200 fokra, kenj ki egy tepsit egy kanál kacsazsírral. Tedd bele a húst bőrével felfelé, majd helyezd az alufóliával lefedett tepsit a sütőbe. Süsd húsz percig, félidőnél mindenképp vedd ki, locsold meg jól a zsírjával. Ha kész, vedd ki a sütőből, pihentesd egy kicsit és már szeletelheted is.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!
Techxpo További cikkek

Ez is érdekelhet

Ezek 2024 legmenőbb téli cipő - Most kedvezményesen is lecsaphatsz rájuk!

Ezek 2024 legmenőbb téli cipő - Most kedvezményesen is lecsaphatsz rájuk!

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

5 dolog, amit azonnal meg kell tenned, ha online bántalmazás áldozata lettél (x)

5 dolog, amit azonnal meg kell tenned, ha online bántalmazás áldozata lettél (x)

Három zseniális budapesti étterem, amit ki kell próbálnod (x)

Három zseniális budapesti étterem, amit ki kell próbálnod (x)

Így kerüld el otthon a bakteriális vaginózist (x)

Így kerüld el otthon a bakteriális vaginózist (x)

Ezeket a hatóanyagokat mindenképpen érdemes beépíteni a bőrápolási rutinba! Mutatjuk, miért (x)

Ezeket a hatóanyagokat mindenképpen érdemes beépíteni a bőrápolási rutinba! Mutatjuk, miért (x)