Ez a jégkészítő lesz minden nyári parti kötelező kelléke
Szponzorált tartalom
Már nem kell sokat várni és végérvényesen itt a nyár: tombol a kánikula, a vízparti hűsölések, az önfeledt vizes élmények mellett még nagyobb fókuszba kerülnek a jeges finomságok is. Mostantól nem kell aggódnod, ha a vendégek érkezése előtt egy órával veszed észre, elfelejtetted behűteni az italokat az esti partira.
Ezeket láttad már?
Nemrég egy családi összejövetelt szerveztem, órákig sürögtem-forogtam a konyhában, gondosan elkészültem az ételekkel, behűtöttem az italokat, dizájnosan megterítettem, majd hirtelen bevillant, hogy előző este elfelejtettem megtölteni vízzel a jégkockatartókat. Már csak egy óra volt a vendégek érkezéséig, ennyi idő alatt a hagyományos megoldással esélyem sem lett volna megoldani a helyzetet. Aztán eszembe jutott, hogy a szomszédban lakó barátnőm nemrég beszerezte magának a Gorenje jégkészítőgépet. Ennél jobb helyzet nem is adódhatott volna, hogy én is kipróbáljam, és láss csodát, ez a szuper kütyü mentette meg a helyzetet.
Ma már tudom, ha van egy ilyen szuper gépem, akkor tényleg búcsút inthetek a hagyományos jégkockatartóval történő jégkészítésnek! Egy jeges koktél, egy könnyed limonádé vagy egy hűsítő jeges latte tökéletes választás a szezonra, pláne, ha van otthon házi jégkészítőgép, amely negyedórán belül gondoskodik a hideg élvezetekről. A gép fekete, kecsesen ívelő formavilága, már az első használat előtt elvarázsolt, majd kipróbáltam és végérvényesen felkerült a must have konyhai kiegészítők listájára. Ez a szuper kütyü ugyanis kilenc perc alatt kilenc darab, egy nap alatt pedig akár tizenkét kiló jégkockát képes készíteni, használata pedig pofonegyszerű. Hordozható változatban is beszerezhető, és mivel könnyű, kivihetjük a kertbe, de akár a nyaralásra is elvihető.
Miután felöntöttem a megfelelő vízmennyiséggel az egyébként 2,2 literes tartályt, a gép kijelzőjén ki kellett választanom, hogy kisebb vagy nagyobb méretben szeretném a jégkockákat gyártani. A gép azonnal jelzi, ha túl kevés a víz a tartályban, és még a fel nem használt vízzel sem kell bajlódni, ugyanis egy mozdulattal le lehet engedni a tartályból a felesleges mennyiséget. A tisztítása is rendkívül egyszerű: elég egy gyors áttörlés, és máris folytatódhat tovább a hűsítő kedvencek készítése. Mi imádjuk az alábbi gyümölcsös finomságot. Kísérletezz bátran a szezonális gyümölcsökkel te is.
Mentás-epres limonádé
Hozzávalók
- 10 deka málna
- 10 deka áfonya
- 1 kis csokor friss menta
- 1 citrom leve
- fél liter víz
- két adag eperszörp
- jégkocka
Így készítsd el!
Készíts szörpöt egy kancsóba: facsard bele a citrom levét, a friss mentát és a gyümölcsöket, majd jól keverd össze. Hagyd legalább egy órát a hűtőben állni, közben készíts egy kis jeget a GORENJE jégkészítővel, majd öntsd tetszés szerint poharakba, és töltsd bele a limonádét!