Epres ízorgiák
Édes, dús, zamatos és finom! Az eper önmagában fogyasztva és desszertekhez használva is tökéletes választás. Hagyd, hogy magával ragadjon a hétvégén az alábbi két édesség!
Ezeket láttad már?
Epres túrógombóc
Hozzávalók: 25 dkg tehéntúró, 16 dkg rétesliszt, 6 dkg margarin, 2 egész tojás, 1 kupica rum, csipet só, eper, zsemlemorzsa, zsiradék, 1 csomag vaníliás cukor, 5 dkg porcukor
Így készítsd el
A tehéntúrót törd át burgonyanyomón, dolgozd össze liszttel, margarinnal, 2 egész tojással, 1 kupica rummal, csipet sóval. Nyújtsd ujjnyi vastagra, vágj akkora négyzeteket, hogy egy-egy eperszemet bele tudj csomagolni. Az epret előtte szórd be cukorral, rakd a tészta közepébe és végül gömbölygess gombócokat. Főzd forró, enyhén sós vízben tíz percig, majd forgasd pirított zsemlemorzsába.
Csokoládés eper
Hozzávalók: 50 dkg eper, 20 dkg ét főzőcsokoládé, 5 dkg porcukor, 3 dkg vaj, 1 dl tejszín, fél zacskó vaníliás cukor
Így készítsd el
Tisztítsd meg az epret, majd gondosan mosd meg, ezután csöpögtesd le és szárítsd meg. Olvaszd meg a főzőcsokoládét kis lángon vajjal, vagy vízgőzzel. Keverd hozzá a vaníliás cukrot a csokihoz, majd verd a tejszínt és a porcukrot félkeményre. Ha megvagy, szúrd az epret kétágú villára, és úgy mártogasd a csokiba. Végül hagyd alufólián megszáradni, ha megszilárdult, mártogasd tejszínhabba fogyasztás előtt.