Egyszerűen pazar ez a csokimousse
A Chocomaze csokoládé manufaktúra 2012-ben jött létre Komáromban, Szlovákiában. A márka megálmodója Papp-Vargha Kati egy szuper receptet mutat.
Ezeket láttad már?
Katiék elsődlegesen táblás csokoládék készítésével foglalkoztak, majd létrehozták egyedi termékcsaládjukat a CrunCHÉ és FruCHÉ névre hallgató mártott termékeiket. Céljuk egy olyan termék létrehozása volt, ami alternatívája lehet a sós ropiknak. Így születtek meg a krancsik, amelyek étcsokoládéba mártott vékony karamellizált magvas lapok és a frucsik, amelyek többségében liofilizált (fagyasztva szárított) gyümölcsök étcsokoládé burokban hozzáadott cukor nélkül, glutén és laktóz mentesek.
Epres csokimousse
Hozzávalók 3 adaghoz: 3 tojássárgája 2 dl tej, 6 g expressz zselatin por vagy 4 zselatin lap, 3 dl habtejszín, 30 dkg étcsoki, tej vagy fehér. Dekoráláshoz eper, banán, magvak, amit csak szeretnél
Így készítsd el
Főzd a tojássárgákat a tejjel lassú tűzön, folyamatos kevergetés mellett (nehogy összekapja), áztasd a zselatinlapokat hideg vízbe. Három-négy perc főzés után add hozzá a kifacsart zselatinlapokat (ha port használsz, azt csak öntsd hozzá) és keverd el, majd folyamatos keverés mellett dolgozd hozzá a darabokra vágott csokit. Miután szobahőmérsékletűre hűlt, mehet hozzá a felvert tejszín. Adagold tálkákba és tedd egy éjszakára a hűtőbe.
Nézd meg az elkészítésének a videóját a GLAMOUR Instagram-oldalán!