Indítsd az eperszezont ezzel a mennyei epres-Nutellás palacsintával!
Végre itt van az eperszezon, mégis ki tudna ellenállni ennek az édes, lédús gyümölcsnek? Mi ezennel megnyitjuk a szezont ezzel a elképesztően finom palacsintával. Ha ránk hallgatsz, kezdésnek keverj be rögtön dupla adagot a tésztából.
Ezeket láttad már?
Epres-Nutellás palacsinta
Hozzávalók
- 25 deka liszt
- 2 tojás
- 2 deci tej
- 1 deci szóda
- 1 csipet só
- 1 csipet cukor
- Nutella
- eper
- 1 deci olaj
Így készítsd el
Tedd a lisztet egy tálba, add hozzá a sót, cukrot, üsd bele a tojást. Keverd össze a tejjel, majd öntsd hozzá a szódát és fél deci olajat is, dolgozd csomómentesre. Hevíts fel némi olajon egy serpenyőt, süsd meg a palacsintákat, folyamatosan pótold az olajat. Miután kisütötted az összeset, mosd meg az epret, karikázd fel. Ezután kend meg a palacsintákat a Nutellával, halmozd rá az epret tetszés szerint, majd hajtsd össze.