Ellenállhatatlan csokoládés karamellkeksz advent harmadik vasárnapjára
Nem ez lesz életed legszebb sütije, viszont garantáljuk, hogy egy szem sem marad belőle a tányéron. Gyújtsd meg a harmadik adventi gyertyát és majszold el minden idők legfinomabb kekszét!
Ezeket láttad már?
Csokoládés karamellkeksz
Hozzávalók 16 darabhoz: 1 tojás, 15 dkg gluténmentes liszt, 5 dkg cukrozatlan kakaópor, 1 csipet só, 12 dkg vaj, 15 dkg cukor, fél dl tej, 1 csomag vaníliás cukor, 7 dkg pekándió A karamellhez: 20 dkg cukor, 1 dl tejszín
A díszítéshez:
10 dkg tejcsokoládé
Így készítd el
Válaszd ketté a tojásokat. Vegyítsd el a gluténmentes lisztkeveréket a kakaóval és a sóval, egy keverőtálban keverd simára a vajat a cukorral. Add hozzá a tojássárgáját, a tejet, a vaníliás cukrot. Keverd addig, amíg egynemű lesz, majd mehet hozzá a lisztes keverék.
Igazi adventi finomság: csokis-banános kuglóf - könnyű recept
Igazi adventi finomság: csokis-banános kuglóf - könnyű recept
Ha kész fedd le, és hagyd állni két órán keresztül a hűtőben, közben melegítsd elő a sütőt 200 °C-ra. Kenj ki egy tepsit vajjal, egy másik tálban verd fel villával a fehérjét. Aprítsd fel a pekándiót, tedd egy tálba. Formázz a tésztából golyókat, mártsd bele a fehérjébe, majd a pekándióba. Helyezd a golyókat egy tepsire, nyomj a közepébe lyukat és süsd tíz percet. Míg sülnek a kekszek, karamellizáld a cukrot, és keverd simára a tejszínnel. Végül csorgasd a kész kekszek közepébe, majd hagyd kihűlni. Díszítsd olvasztott csokoládéval.