Elhoztuk neked a tökéletes karácsonyi mézeskalács receptjét
Friss, ropogós, finom, mégis ki tud ellenállni egy cuki, házi mézeskalácsnak? Ha követed az alábbi instrukciókat, nem csak mutatós lesz a végeredmény, de mennyei is. Szerezz be néhány aranyos karácsonyi kiszúrót, néhány színes díszítő elemet és induljon a sütőparti. Végül pedig nincs más dolgod, mint bedobozolni és várni a meghitt ünnepi pillanatokat.
Ezeket láttad már?
Karácsonyi mézeskalács
Hozzávalók a tésztához: 40 deka liszt, 3 evőkanál méz, 3 csipet szódabikarbóna, 2 kávéskanál mézeskalács fűszerkeverék, 10 deka cukor, 2 tojás
A díszítéshez: 30 deka cukor, 2 tojásfehérje, negyed citrom leve, ízlés szerint bármilyen színű ételfesték és ehető dekorációs elemek
Így készítsd el
Tedd a lisztet egy nagy tálba, add hozzá a többi száraz alapanyagot, majd mehet hozzá a méz, a vaj és a tojássárgája. Dolgozd jól össze, figyelj, hogy egy könnyen dolgozható, nyújtható végeredményt kapj. Felezd el az így kapott tésztát, nyújtsd ki az egyik cipót egy jól kilisztezett deszkán. Szűrj ki belőle formákat, majd végezd ezt addig, míg el nem fogy az összes tészta. Ha kész vagy, tedd a formákat egy sütőpapírral bélelt tepsire, és süsd 180 fokon kb. 8-10 perc alatt készre. Várd meg, míg kihűl, majd jöhet a díszítés. Ehhez verd fel a tojásfehérjét a citrommal, porcukorral, majd tetszés szerint adj hozzá ételfestéket. Töltsd habnyomó zsákba és már díszítheted is.