Életemben először megkósoltam a kagylót és a polipot - a Textúrában jártunk

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Valószínűleg nem vagyok egyedül azzal, hogy bár néhány magyarországi étteremben elképesztő ételeket kóstolhattam gyönyörű környezetben, a kiszolgálás nem volt az igazi. Most egy olyan helyre látogathattunk el, ahol minden stimmelt, ami valljuk be, eléggé ritka. A Textúra nem csak tökéletes helyen van, de maga az étterem is nagyon különleges, csakúgy mint az ételek. Ráadásul életünkben nem találkozunk olyan kedves és segítőkész személyzettel, mint itt.

A Textúra még csak nemrég nyitotta meg kapuit, de máris elképesztő népszerűségnek örvend. Nem is csoda, hisz már a környezet is elragadó, a Bazilikától néhány lépésre találhatjuk az éttermet. Ehhez képest ez főként magyarok által leginkább kedvelt vendéglátóhely, de természetesen akad sok turista is, akik ellátogatnak ide a különleges ízekért.

Nem igazán vagyok egy gourmet típus, éppen ezért most úgy jöttem el a Textúrába, hogy akkor itt az idő kipróbálni a legkülönlegesebb fogásokat. Kezdésként Szent Jakab kagylót kóstolhattunk meg, amit a séf ajánlott nekünk. A kagyló sóágyon sült, amivel teljesen elrugaszkodott a hétköznapi ízektől. Bár életemben nem ettem előtte ilyesmit, nagyon pozitív csalódás volt.

Ha unod a sima grillezést: mutatjuk mivel dobhatod fel az egyszerű grillsajtot

Ha unod a sima grillezést: mutatjuk mivel dobhatod fel az egyszerű grillsajtot

Előételnek végül kacsamájat kértünk, amelyet tokaji aszúval kínáltak. Persze mi is azt gondoltuk, hogy egy kis pohár bort hoznak mellé, de nem így történt. Egy apró buborékban a máj felett tálalták, így egyben kellett elfogyasztani. Aki még nem próbálta a máj-aszú párost, annak mindenképpen ajánlom, mert elképesztő ízélményt nyújt.

Személyes kedvencem a főételként felszolgált polip volt, amire álmaimban sem gondoltam volna, hogy meg fogom egyszer kóstolni. Utólag nagyon örülök, hogy megtettem, ugyanis nagyon ízletes a húsa, egyáltalán nem emlékeztet a halra, és a fűszerezése annyira zseniális volt, hogy ezáltal egy igazi pikáns különlegesség került az asztalunkra.

Az étlap egyébként viszonylag gyakran frissül, de nem is bánjuk, hiszen mindig valamilyen nagyon különleges és isteni étellel szolgál a Textúra. Akármit kóstoltunk, minden 100 százalékosan rendben volt.

Azt éttermet olyan személyeknek ajánljuk, akik szeretnének egy kicsit kilépni a hétköznapi ízek világából, és kipróbálni valami újat.

Látogass el a honlapjukra: http://texturaetterem.hu/

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!
Techxpo További cikkek

Ez is érdekelhet

A gyerekek miatt nem kell lemondanunk a szexuális életről, csak egy kis kreativitás kell hozzá

glamour plusz ikon A gyerekek miatt nem kell lemondanunk a szexuális életről, csak egy kis kreativitás kell hozzá

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Tényleg rájönnél, ha át akarnának verni? Teszteld le most! (x)

Tényleg rájönnél, ha át akarnának verni? Teszteld le most! (x)

A nők több mint felét érinti az inkontinencia az élete folyamán – szülész-nőgyógyász beszél a tabukról (x)

A nők több mint felét érinti az inkontinencia az élete folyamán – szülész-nőgyógyász beszél a tabukról (x)

Holisztikus egészségmegőrzés? - Igen! A testi-lelki egyensúly helyreállítására a legjobb megoldás (x)

Holisztikus egészségmegőrzés? - Igen! A testi-lelki egyensúly helyreállítására a legjobb megoldás (x)

Ezeket a hatóanyagokat mindenképpen érdemes beépíteni a bőrápolási rutinba! Mutatjuk, miért (x)

Ezeket a hatóanyagokat mindenképpen érdemes beépíteni a bőrápolási rutinba! Mutatjuk, miért (x)