Elég az olajban sütött ételekből! Itt az egészséges megoldás!
Rántott hús, fasírt, sült krumpli és a többiek: népszerű, ám egészségtelen ételek. Ha nem tudsz lemondani imádott olajos ételeidről, lesd el trükkjeinket, hogy legalább egészségesebben tudd elkészíteni őket!
Ezeket láttad már?
Ideje, hogy elkezdj egészségesen, tudatosan étkezni. Először is jól bevált, olajban kisütütt, rántott ételeidet próbáld meg elkészíteni sütőben, cserépedényben vagy akár mikrohullámú sütőben. Így nem kell lemondanod kedvenc rántott ételeidről, viszont sokkal egészségesebben tudsz étkezni, mert csak a sütéshez használt sütőpapírt kell kevés olajjal megkenni, így nem szívódik akkora mennyiségű zsiradék az ételbe. A sütés mellett a panírozásra is ügyelj. Ha teheted, készíts sajátkezűleg prézlit barna vagy teljes kiőrlésű kenyérből.
A hagyományos fehér lisztet próbáld meg kiiktatni az életedből, helyette nézz körül a bioboltok polcain és kérj segítséget a szakképzett eladóktól! Sőt, manapság már a legtöbb közértben kapható teljeskiőrlésű búza-, rozs- vagy tönkölyliszt. A prézlibe tehetsz apró magvakat is, szezámagot, diót vagy manduladarabokat. Arra viszont figyelj, hogy a magvak gyorsan megéghetnek, ezért csak olyan ételek elkészítséhez használd őket, amelyek viszonylag gyorsan megsülnek.
Ezt olvastad már? ´Az élet túl rövid, hogy unalmas kaját együnk!´- A 16 éves tini lélegzetelállító ételeket készít!
A prézlit akár apró darabokra tört corn flakes-szel, zabpehellyel is helyettesítheted, hogy ropogós maradjon. A kukoricapehelybe, zabpehelybe csak közvetlenül a sütés előtt forgasd a húst vagy zöldséget.