Bombabiztos mézeskalács recept, amit lehetetlen elrontani
Kevés az időd, viszont szeretnél felkészülni az ünnepekre - teljesen megértünk. Ezért is gondoltuk, hogy meglepünk egy nagyon egyszerű, de annál finomabb mézeskalács recepttel. FYI: nem lesz szükséged B-tervre.
Ezeket láttad már?
Mutatunk egy pofonegyszerű mézeskalács receptet, ami nemcsak finom, hanem pillanatok alatt elkészül. Próbáld ki te is, készítsd el mihamarabb, majd rakd dobozba, hogy legyen ideje megpuhulni. Meglátod, az ünnepekre elképesztően omlós, porhanyós lesz - pont olyan, amilyennek megálmodtad.
Mennyei mézeskalács
Hozzávalók a tésztához
- 40 dkg liszt
- 10 dkg vaj
- 3 csipet szódabikarbóna
- 10 dkg cukor
- 2 kávéskanál mézeskalács fűszerkeverék
- negyed citrom héja
- negyed narancs héja
- 1 dl méz
- 2 tojás sárgája
Hozzávalók a tetejére
- 20 dkg porcukor
- 1 csipet só
- 3 teáskanál étkezési keményítő
- ételfesték
- egy-két csepp citromlé
- 2 tojásfehérje
Így készítsd el
Tedd a lisztet egy tálba, mehet hozzá a többi száraz összetevő is, rázd össze. Morzsold bele a vajat, add hozzá a mézet, a cukrot is. Gyúrd egészen addig, míg a tészta leválik a kezedről. Ezután harmadold el a tésztát, formázz cipókat, tedd tizenöt percre a hűtőbe. Ha letelt az idő, nyújtsd ki mindet egy kilisztezett deszkán, mártsd bele a formát a lisztbe, majd szúrj figurákat. Helyezd mindet egy sütőpapírral bélelt tepsire. Süsd 180 fokon hét-nyolc percig. Verd fel a tojásfehérjét jó keményre, közben adagold hozzá folyamatosan cukrot, a keményítőt, a sót és a citromlevet. Ha szeretnéd, adj hozzá ételfestéket is. Díszítsd ízlés szerint a kihűlt figurákat.