Egy újabb szuperegyszerű, laktató leves: brokkolikrém-leves pirított mandulával
Ismét készültünk egy szuper kis levessel a múlt heti kukoricakrém-leves után. Ezúttal a brokkolira kerül sor, amiről ugyebár tudjuk, hogy elképesztően egészséges, tele van vitaminokkal és számos betegségre jó hatással van. Arról nem is beszélve, hogy a kalóriatartalma is igen alacsony és erősíti az immunrendszert, amire valljuk be, most nagy szükség van.
Ezeket láttad már?
Mást nem is kell ma főznöd: 15 perces kukoricakrém-leves
Mást nem is kell ma főznöd: 15 perces kukoricakrém-leves
Hozzávalók: Fél kg brokkoli, 1 közepes fej burgonya, víz, 1 fej hagyma, vegeta, 2 dl tejszín, szerecsendió, só, bors, 1 kis zacskó mandula
Elkészítés: A hagymát pucold meg, vágd fel, és párold üvegesre. A brokkolit vágd fel és mosd meg, a rózsákat tedd a fazékba a hagymára, és öntsd fel annyi vízzel, hogy kicsit ellepje. A krumplival is tedd ugyanezt, majd dobd bele a vízbe. Ízesítsük vegetával, sóval, borssal, szerecsendióval. Ezután főzzük addig, amíg puha nem lesz a krumpli és a brokkoli. Turmixoljuk össze, majd öntsük hozzá a tejszínt forraljuk újra és kész is!
A mandulát pirítsuk mindenféle zsiradék nélkül egy serpenyőben, majd szórjuk a levesebe! Jó étvágyat!