Egy szupergyors utazós fánk, ha megéheznél út közben
Ha esetleg elutaznál valahová a hétvégén, vagy csak egyszerűen egy kis finomságra vágysz, gondoskodj némi ínyenc harapnivalóról. Ez a fánk, amit most megmutatunk neked minden esetre jól jön, ha megéheznél.
Ezeket láttad már?
Rácsos párnafánk szupergyorsan
Hozzávalók kb. 30 darabhoz: 30 dkg liszt, 1 csipet só, 1 púpos teáskanál sütőpor, 4 dkg porcukor, 1 tasak vaníliás cukor, 1 kisebb tojás, 2 dl tejföl
Így készítsd el:
Keverd el a lisztet a sóval, a sütőporral, a cukorral és a vaníliás cukorral. Add hozzá a tojást és a tejfölt, és gyúrd össze. Nyújtsd ki lisztezett munkalapon kb. fél cm vastagra.
Vágj ki belőle éles késsel téglalapokat (kb. 7 x 5 cm-es).
Vágj bele középen, párhuzamosan két helyen téglalapokat és kissé húzd szét.
Helyezd a fánkokat bő forró olajba, először a lisztes felével felfelé tedd bele a fánkokat. Sütsd szép pirosra, majd fordítsd meg. Ha szép aranybarnára sült szedd ki és hagyd papírtörlőn kissé lecsepegni. Kínáld porcukorral meghintve vagy lekvárral.