Egy nosztalgikus karácsony utáni falat, mert dióból sosem elég!
Ha még nem untál rá a nagy karácsonyi falatozás alatt a dióra, próbáld meg összeütni ezt a különleges diós búrkiflit. Jöjjön a bejgli után egy újabb diós ráadás!
Ezeket láttad már?
Diós búrkifli
Hozzávalók 16 kiflihez: 2 tojás, 15 dkg porcukor, 15 dkg darált dió, 2 csomag 500 g-os fagyasztott leveles tészta a tetejére: kb. 5 dkg darált dió
Így készítsd el
Válaszd szét a tojásokat. A fehérjét verd kemény habbá, közben fokozatosan add hozzá a porcukrot. Keverd bele a darált diót, melegítsd elő a sütőt 180°C-ra. Nyújtsd ki a tésztát, vágd nyolc egyenlő részre. Helyezz a tésztacsíkok közepére 2-3 evőkanál diós habot, tekerd fel, hajtsd kifli alakúra. Rakd a búrkifliket sütőpapírral bélelt tepsibe egymás mellé, a tetejüket kend meg tojássárgájával, majd szórd meg darált dióval. Süsd a sütőben aranybarnára.