Egy könnyű, mennyei desszert a hétvégére: Tejberizses csokis rétes
Te is imádod gyerekkorod nagy kedvencét a tejberizst? Ezt a finomságot még annál is jobban szeretni fogod!
Ezeket láttad már?
Tejberizses-csokis rétes
Hozzávalók 8 szelethez: 7 dl tej, 10 dkg kristálycukor, 15 dkg rizs, 4 tojás (szétválasztva), 5 dkg vaj, 1 csomag vaníliás cukor, 1 citrom reszelt héja, 4 db réteslap, 10 dkg csokoládé. A kenéshez: 10 dkg vaj 1 evőkanál tejföl, 1 tojás. A szószhoz: 10 dkg étcsokoládé, 1 dl habtejszín, 2 dkg vaj, 1 evőkanál cukor, 1 teáskanál vaníliaaroma
Így készítsd el:
1. Forrald fel a tejet a cukorral, keverd bele a rizst, főzd puhára, majd hagyd kihűlni. A tojássárgájákat a vajjal, a vaníliás cukorral keverd habosra, dolgozd össze a rizzsel, majd reszeld le a citromhéjat. A tojásfehérjéket egy csipet sóval verd kemény habbá és óvatosan keverd bele a krémbe.
2. Melegítsd elő a sütőt 200°C-ra. A kenéshez a vajat olvaszd meg, keverd el a tejföllel, kend meg vele egyenként a réteslapokat. Helyezz kettőt-kettőt egymásra. Egyik szélére helyezd rá a tölteléket, majd tördelj a tetejére csokoládé darabokat. Tekerd fel a tésztát a töltelékkel (2cm-re hajtsd be a két oldalát), fektesd sütőpapírral bélelt tepsire. Töltsd meg a maradék két lapot is, fektesd tepsire. Kend meg tojással, és süsd a sütőben 15-20 percig.
3. Tördeld a szószhoz a csokit edénybe, add hozzá a vajat, öntsd rá a tejszínt és olvaszd fel. Keverd simára, tedd bele a vaníliaaromát is. Tálaláskor szórd meg a rétest porcukorral és locsold meg a csokoládészósszal.