Egy könnyed nyári süti, ami után mind a 10 ujjadat megnyalod!
Meglátod, ezután a desszert után megnyalod mind a tíz ujjadat!
Ezeket láttad már?
Túrós barackos pite
Hozzávalók kb. 15 szelethez:
30 dkg liszt
1/2 csomag sütőpor
20 dkg vaj
15 dkg porcukor
1 tojássárgája
8 szem őszibarack
50 dkg tehéntúró
1 dl tejföl
1 tojás + 1 tojás a kenéshez
Elkészítés:
1. A sütőport és a lisztet összekeverjük, elmorzsoljuk a vajjal, 10 dkg cukorral és a tojássárgájával. Ezután összegyúrjuk, fóliába csomagoljuk, és a hűtőbe tesszük. A barackokat megmossuk, kimagozzuk. húsukat kockára vágjuk.
2. A túrót, a tejfölt, a tojást, a maradék 5 dkg cukrot összekeverjük, és a barackot is óvatosan beleforgatjuk.
3. A tésztát két egyforma adagra vágjuk, kb. fél cm vékonyra kinyújtjuk, hogy akkora legyen, mint a formánk alja. A formába fektetjük, villával megszurkáljuk, rásimítjuk a túrós keveréket, majd a maradék kinyújtott tésztát a tetejére tesszük.
4. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A tésztát megkenjük a felvert tojással, megszurkáljuk és megsütjük, kb. 30 perc alatt. Csak akkor szeleteljük, ha kihűlt. Megszórjuk porcukorral.
Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 3 óra múlva
1 szelet: 305 kcal
Recept: Dosso Gabi, fotó: Szöllősi-Kiss Orsi