Egy kis nyalánkság hét közepére: Napolitain szelet
Igaz, hogy húsvétot még ki sem pihentük, de valahogy ebben az egész karantén őrületben csak az édességek tudnak segíteni a szorongásainkon. Hidd el, senkit nem fog érdekelni, ha majd a végén 3 kilóval több leszel. Készítsd el például ezt a finomságot ma!
Ezeket láttad már?
Hozzávalók 16 szelethez: 3 tojás, 20 dkg cukor, 20 dkg liszt, 1 teáskanál sütőpor, 1 csipet só, 15 dkg olvasztott vaj, 2 evőkanál kakaópor, 1 kis üveg mogyorókrém
A tetejére: 10 dkg porcukor, fél citrom leve, 2-3 evőkanál csokidara
Így készítsd
Válaszd szét a tojásokat, keverd habosra a tojássárgáját, a cukorral, majd keverd bele a sütőporos lisztet és egy csipet sót. Add hozzá az olvasztott vajat, majd a kemény habbá felvert tojásfehérjét. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra, oszd három részre a tésztát, egyik részbe keverd bele a kakaóport. Béleld ki sütőpapírral, simítsd rá a kakaós masszát, és süsd meg tizenkét perc alatt. A maradék tésztából süss két ugyanekkora lapot, mindegyik hagyd kihűlni. Tedd a tálcára a fehér lapot, kend meg a mogyorókrém felével. Borítsd rá a kakaós lapot, erre kend a maradék mogyorókrémet és borítsd be a fehér lappal. Készítsd elő a tetejére cukormázat. Ehhez a porcukrot keverd el annyi citromlével, hogy sűrűn folyó mázát kapj, simítsd a süteményre. Szórd meg a csokidarával és szeletelés előtt tedd néhány órára a hűtőbe.