Egy igazi nyári leves: így készítsd el a gazpachót
Ha eddig még nem kóstoltad itt az ideje, hogy megízleld a spanyol konyha egyik legkülönlegesebb levesét. A gazpacho igazi hűsítő mentsvár a forró hónapokra.
Ezeket láttad már?
Gazpacho
Hozzávalók: 80 deka érett paradicsom, 1 kisebb fej hagyma, 3 gerezd fokhagyma, egy nagyobb kígyóuborka, só, bors, fél deci olívaolaj, 2 teáskanál balzsamecet
Így készítsd el: Mosd meg a paradicsomot, majd húzd le a héjukat. Magozd ki, kockázd apróra és tedd egy tálba. Hasonlóan hámozd meg az uborkát, majd az összeaprítás után, add hozzá a paradicsomhoz. Ezután rakd hozzá a felszeletelt vöröshagymát, fokhagymát, majd tedd az egészet egy turmixgépbe. Add hozzá a fűszereket és az olívaolajat, majd jól dolgozd össze. Ha kész, tedd legalább egy órára a hűtőbe.