Egy egész lábassal megennél belőle: burgonyakrémleves pirított baconnel
A krémleveseket szuperegyszerű elkészíteni, néhány fajtájuk igen laktató, ráadásul rengeteg feltéttel megspékelhetjük őket. Ezen a héten a burgonyakrémleves receptjét hoztuk el nektek, amit garantáltan imádni fogtok.
Ezeket láttad már?
Burgonykrémleves pirított baconnel
Hozzávalók 4-6 főre: 6 nagyobb burgonya, 1 nagy fej hagyma, 200 gramm kockázott bacon, víz, 2 dl tejszín, szerecsendió, só, bors, olaj
Így készítsd el:
A hagymát felkockázzuk, majd a burgonyát meghámozzuk és szintén kockára vágjuk. Üvegesre pirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a kockára vágott krumplit, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje (1-2 centivel a krumpli fölé mehetünk). Ezután sózzuk, borsozzuk, szerecsendiót teszünk bele. Miközben fő, a bacont megpirítjuk. A megfőtt krumplit összeturmixoljuk, hozzáadjuk a bacont majd a tejszínt, egyet rottyantunk rajta, és kész is!
Sajtot is tehetünk a tányérokba, úgy még finomabb!