Egészséges, alakbarát keksz, amikor nassolni kívánsz valamit
Ne feledkezz el két étkezés között egy kis ropogtatnivalóval feltölteni az uzsonnás dobozodat. Ez a magvas, sós nassolnivalót tökéletes választás minden alkalomra.
Ezeket láttad már?
Ropogós magvas keksz
10 deka napraforgómag, 3 deka lenmag, 3 deka szezámmag, 3 deka chiamag, 1 teáskanál só, 2 deci melegvíz
Így készítsd el
Tedd a hozzávalókat egy tálba, add hozzá a sót és a melegvizet. Keverd össze, pihentesd huszonöt percig. Közben melegítsd elő a sütőt 180 fokra, bélelj ki egy tepsit sütőpapírral. Oszd el a magvas masszát vékonyan a papíron, majd süsd addig míg aranybarna és ropogós nem lesz. Ha kihűlt, vágd vagy tördeld ki darabkákra.