Ebédre és vacsorára is tökéletes ez az omlós, diós búrkifli
Ha eddig csak a pékségben vásároltál búrkiflit, ideje kipróbálnod, milyen egyszerűen elkészítheted otthon is. Frissen még finomabb!
Ezeket láttad már?
Hozzávalók 16 kiflihez: 2 tojás, 15 dkg porcukor, 15 dkg darált dió, 2 csomag 500 grammos fagyasztott bolti leveles tészta, a tetejére: kb. 5 dkg darált dió
Így készítsd el
Válaszd szét a tojásokat. Verd a fehérjét kemény habbá, közben fokozatosan add hozzá a porcukrot. Óvatosan keverd bele a kemény cukros habba a darált diót. Ezután melegítsd elő a sütőt 180 fokra, közben nyújtsd ki a friss tésztát, vágd nyolc egyenlő részre. Helyezz a tésztacsíkok közepére 2-3 evőkanál diós habot, tekerd fel és hajtsd kifli alakúra. Rakd a búrkifliket sütőpapírral bélelt tepsibe egymás mellé, kend meg a tetejüket tojássárgájával, majd szórd meg darált dióval. Süsd a sütőben világos aranybarnára.