Dukai Regina kedvenc kukoricalevese recepttel
A július-augusztusi címlapsztárunk korábban egy mennyei laktózmentes menüt osztott meg a GLAMOUR olvasóival. Ha laktózérzékeny vagy, különösen jól jönnek Regina receptjei. A hét utolsó napjára egy finom kukoricaleves receptjét osztja meg veled, természetesen laktózmentes változatban.
Ezeket láttad már?
Kókuszos kukoricakrémleves
Hozzávalók: 0,6 kiló morzsolt kukorica, 0,5 liter alaplé vagy víz, 2 deci kókusztej, 0,5 deci kókuszolaj vagy olívaolaj, 1 db (kb. 10 deka) póréhagyma, 5 deka sárgarépa, 3 db különböző színű kaliforniai paprika (5 deka kell a levesbe a többi betét), só ízlés szerint, pár szál petrezselyem
Így készítsd el
Pirítsd meg a póréhagymát a kókuszolajon, majd adj hozzá egy kevés apróra vágott sárgarépát és piros kaliforniai paprikát. Miután szépen lepirult az összes zöldség, add hozzá a kukoricát. Pirítsd még egy kicsit, majd öntsd fel zöldség alaplével vagy vízzel. Főzd egy órán keresztül, majd botmixer segítségével turmixold alaposan össze. Ha kész, szűrd át egy szitán vagy szűrőn, és forrald össze a kókusztejjel. A levesbetéthez vágd apró kockára a paprikát, pirítsd le kókuszolajon, majd keverd hozzá az összevágott petrezselymet, és ízlés szerint egy kevés sót. Tálaláskor pedig add hozzá a leveshez.
A recept eredetileg 2016-ban az októberi GLAMOUR magazinban jelent meg.