Készítsd el Dukai Regina laktózmentes menüjét! Ha laktózérzékeny vagy, különösen jól jön Regina receptje
A július-augusztusi címlapsztárunk korábban egy mennyei laktózmentes menüt osztott meg a GLAMOUR olvasóival. Ha laktózérzékeny vagy, különösen jól jönnek Regina receptjei. Íme az első finomság, irány a konyha! Ne felejtsd el megvenni a legfrissebb GLAMOUR magazint, ahol Reginával egy exkluzív interjút is olvashatsz.
Ezeket láttad már?
Narancsos sütőtök krémleves petrezselymes fokhagymás rákkal
Hozzávalók: 1 kiló sütőtök, 2-3 evőkanál méz, 2-3 db narancs leve, 1,5 liter zöldség alaplé vagy víz, 2-3 evőkanál kókuszolaj, friss kakukkfű, 1 deci szója főzőkrém, ízlés szerint só, bors, 1 kis kanál őrölt gyömbér, 16-20 rák, 1 deci száraz fehér bor, 3 gerezd fokhagyma, 2 evőkanál apróra vágott petrezselyem zöld, 1 doboz főzőkrém
Így készítsd el:
A sütőtököket vágd ketté, magozd ki, kend be finom házi mézzel, majd szórj rá egy kis friss kakukkfüvet. Süsd puhára előmelegített sütőben 130-160 fokon, amíg szép barna nem lesz. Egy villa segítségével folyamatosan ellenőrizheted, míg el nem éri a tökéletes állagot. Ha kész, kapard ki a sütőtök húsát, tedd egy edénybe és öntsd fel egy kis zöldség alaplével vagy vízzel. Tedd bele a narancslevet, sózd, borsozd, tegyél bele egy kis őrölt gyömbért és egy kevés mézet. Főzd harminc percig, majd turmixold le egy botmixer segítségével és add hozzá az főzőkrémet. A levesfeltéthez pirítsd meg a megtisztított rákot, szórd meg egy kis fokhagymával, sóval, öntsd rá a fehérbort, szórd bele a petrezselymet. Ha kész, tegyél egy tányérba 3-4 darabot, majd merj rá a levesből.
A recept eredetileg 2016-ban az októberi GLAMOUR magazinban jelent meg.