Dübörög a spárgaszezon!
Dübörög a spárgaszezon!
Üsd össze a hétvégén az alábbi két spárgás ételt. Meglátod, mostantól ez a különleges zöldség lesz az egyik kedvenced!
Ezeket láttad már?
Csőben sült spárga
Hozzávalók: 80 dkg spárga, 2 evőkanál olaj, 1 kávéskanál citromlé, só, cukor, bacon, 2 dkg vaj, 5 dkg parmezán sajt, 1 dl tejföl
Így készítsd el
Főzd puhára a megtisztított spárgát egy evőkanál. olajjal, citromlével, sóval, kevés cukorral. Csurgasd le a levét, tedd egy olajjal kikent tűzálló tálba. Erre rakj egy sor főtt, vékonyra szeletelt bacont, kevés reszelt sajtot, vajforgácsokat, erre egy sor spárgát, majd megint sonka. Az utolsó réteg spárgát hintsd meg sajttal, locsold meg tejföllel, és sütőben közepes lángon süsd készre úgy, hogy a teteje aranybarnára piruljon.
Spárgakrémleves
Hozzávalók: 1 kanál cukor, 1,5 mokkáskanál só, 2 evőkanál liszt, fehérbors, 1 kávéskanál vaj, 50 dkg spárga, 2 dl tejszín, 1 liter víz
Így készítsd el
Pucold meg a spárgát és tíz perc alatt főzd puhára! Ha sikerült puhára főzni, szedd ki a spárgákat a vízből, majd vágd le a fejüket és tedd félre! A többit botmixerrel pépesítsd, és öntsd vissza a vízbe. Keverj ki két evőkanál lisztet kevés félkész levessel, majd sűrítsd be és öntsd fel tejszínnel! Ezzel már nem szabad forralni, nehogy összefusson. Amikor elkészült, szórj bele a spárgafejeket!