Dombai Laura családjának a kedvence: hagymaleves fokhagymás pirítóssal
Ha te is imádod a leveseket, akkor mindenképpen érdemes legalább egyszer elkészítened a hagymalevest, amely egyébként egy nagyon sokszínű étel, ugyanis többféle módon elkészíthető. De nézzük most Dombai Laura receptjét!
Ezeket láttad már?
Hozzávalók (4 fő részére)
Elkészítés:
Karikákra vágjuk a póréhagymát és a vöröshagymát. (Utóbbit inkább fél karikákra.) Egy nagyobb lábasban felolvasztjuk a vajat, (én mindig teavajjal főzök) majd beletesszük a hagymákat. Sózzuk ízlés szerint és pároljuk fedő alatt. Látni fogjuk, hogy kezd összeesni a hagyma, ekkor alacsony lángon folyamatos kevergetéssel tovább "sütjük" a hagymákat kb 20 percig (karamellizáljuk), majd hozzáadunk 3 gerezd fokhagymát. (amit apróra vágunk előtte) Borssal, szerecsendióval megszórjuk és néhány percig még kevergetjük.
Beleöntjük a bort, illetve 1-2 perc után az alaplevet! Főzzük még 20 percet!
Szeletekre vágjuk a bagettet, majd betesszük a sütőbe és megvárjuk, hogy aranybarna pirítósokká váljanak. Fokhagymával gyors mozdulatokkal (forró ilyenkor, de legalább beszívja az ízeket) átkenjük mindkét oldalát, ha már elkészültek. Tálaláskor a levest megszórjuk reszelt sajttal (én ehhez ementálit szoktam venni) és pirítóssal fogyasztjuk.
Könnyű, de laktató! Isteni finom étel, nálunk az egész család imádja! Jó étvágyat!