Dobd össze vacsira: 15 perces carbonara spagetti
Az olasz carbonara spagetti sokak kedvence, mi pedig most megmutatjuk nektek, hogy hogyan készítsétek el otthon a tejszínes változatát 15 perc alatt (az erdeti olasz recept alapján a szósz nem tartalmaz tejszínt).
Ezeket láttad már?
Krémes carbonara spagetti
Amire szükséged lesz (4 főre):
- 500 gramm spagetti tészta
- só, bors, friss bazsalikom
- kb. 150 gramm kockázott bacon (csirkemell-felvágottal is pótolható)
- 5 dl tejszín
- 1 db tojás (elhagyható)
- 1 közepes fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- parmezánsajt a tetejére
Felkockázott hagymát és bacont egy serpenyőben pirítjuk (elég ha a bacon zsírjában pirul a hagyma), közben feltesszük a tésztát főni. Amikor a bacon megpirult hozzáadjuk a fokhagymát, majd a tejszínt, bazsalikomot, sót, borsot. Levesszük a szószt a tűzhelyről, és hozzákeverjük a tojás sárgáját.
A szószt ráöntjük a megfőtt spagettire, és parmezánnal megszórjuk.
Jó étágyat!