Dobd fel a napot ezzel az almás álompitével
Az almás süti mindig biztos befutó, pláne, ha van egy szuper bejáratott recepted.
Ezeket láttad már?
Hozzávalók:
A tésztához: 10 deka vaj, 25 deka liszt, 1 evőkanál tejföl, 1 tojássárgája ,1 csomag sütőpor, 1 csipet só a töltelékhez, 1 evőkanál liszt, vaj és zsemlemorzsa a piteforma aljára a töltelékhez: másfél kiló alma, 2 evőkanál cukor, fél citrom, 1 kávéskanál őrölt fahéj, 1 csomag vaníliás cukor, a tetejére 1 evőkanál barnacukor, 1 tojásfehérje
Így készítsd el
Morzsold el a vajat, add hozzá a sütőport, a lisztet. Keverd ki a tejfölt a tojás- sárgájával, a sóval. Gyúrd össze az alapanyagokat, majd tedd a tésztát félórára a hűtőbe. A töltelékhez pucold meg az almát, reszeld le, keverd össze a cukorral, a citrom levével. Várd meg míg levet ereszt, majd nyomkodd jól ki. Vajazz, lisztezz ki, majd szórj meg zsemlemorzsával egy piteformát. Melegítsd elő a sütőt 190 fokra, közben nyújtsd ki a tészta nyolcvan százalékát egy lisztezett deszkán, óvatosan helyezd a piteformába. Ezután tedd rá az almás tölteléket. Nyújtsd ki a megmaradt tésztát, vágd csíkokra és fedd be vele a pite tetejét. Kend meg tojásfehérjével, végül szórd meg barnacukorral és süsd kb. félóra alatt készre.