Dobd fel a napod egy autentikus indiai fogással: vöröslencse-főzelék
Ha szereted az indiai ételeket, akkor ez a fogás neked való. Most megmutatjuk, hogy hogyan készíts el egy istenien krémes vöröslencse-főzeléket. Hozzá kell azt is tenni, hogy nem csak egy isteni, de egy szuperegészséges ételről van szó!
Ezeket láttad már?
Hozzávalók: 2 evőkanál kókuszzsír, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, egy bögre vöröslencse (kb. 200 g), 1 evőkanál őrölt gyömbér, fél evőkanál curry, fél evőkanál masala (bármilyen indiai fűszerkeverék), 1 teáskanál őrölt kömény, 1 evőkanál kurkuma, 3-4 babérlevél, só, bors, 100 ml kókusztej
Elkészítés:
A hagymát a gyömbérrel kókuszzsíron megpirítjuk, majd amikor már üveges, ráreszeljük a fokhagymát is. Amikor már picit megbarnult a többi fűszert is ráöntjük a hagymára a babérlevél kivételével. 2-3 percig hagyjuk, hogy összeérjenek az ízek, majd ráöntjük a lencsét is, és pár percig kevergetjük. Eközben felforralunk 9 deciliter vizet. Amikor felforrt, ráöntjük a hagymás-vöröslencsés keverékre, és folyamatosan kevergetjük, sózzuk, borsozzuk és beletesszük a babérlevelet. Ezután hagyjuk körülbelül 25 percet főni fedővel.
Amikor már finom puha a lencse, és besűrűsödött a lé is, hozzáadjuk a kókusztejet és főzzük pár percig. Jó étvágyat!