Dobd fel a délutánt ezzel a sütivel!
Ez a csodás őszi finomság tökéletes kísérője lehet a délutáni kávédnak, teádnak.
Ezeket láttad már?
Mascarponés répatorta
Hozzávalók a tésztához: 20 deka répa, 10 deka cukor 2 tojás, 1 csipet só, 10 deka cukor, 5 deka vaj, fél deci víz, 1 csomag sütőpor, 10 deka liszt, 10 deka dió, 10 deka mogyoró
A krémhez: 25 deka mascarpone, 10 deka cukor, 2,5 deci habtejszín
A tetejére: mogyoró, dió, pisztácia
Így készítsd el
Pucold meg a répát, reszeld le, válaszd szét a tojásokat is. A fehérjét verd kemény habbá egy csipet sóval, a tojássárgáját pedig keverd ki a cukorral. Ha kész vagy, forgasd össze a lisztet, a sütőporral, a darált magvakkal, adagold hozzá a tojássárgához és keverd hozzá a répát is. Amikor jól elkeverted, óvatosan forgasd bele a fehérjét is. Tedd a tésztát egy kivajazott formába és süsd félóra alatt, 170 fokon készre. Míg sül a tésztád, keverd ki a cukrot a sajttal. Verd fel a tejszínt is és forgasd össze a mascarponéval. Miután kihűlt a tészta, óvatosan vágd ketté, kend meg a krémmel, majd végezd el ugyanezt a műveletet az oldalán és a tetején is. Végül, ha minden részt befedtél, hintsd meg ízlés szerint a tetejét a durvára vágott magvakkal.