Dizájner üzlet és kávézó egyben: a Kalitkában jártunk
Kevés olyan vendéglátóhelyet ismerünk Budapesten, amely felveszi a tempót a Nyugat-európai trendekkel. A Kalitka bisztró még csak nemrégiben nyitotta meg kapuit, de valószínűleg nem kell hozzá sok idő, hogy Budapest egyik legmenőbb kávézójává és reggelizőjévé nője ki magát.
Ezeket láttad már?
A legnagyobb különlegessége a helynek - számomra -, hogy többek között egy olyan tulajdonost tudhat magáénak, aki nem csak tapasztalt vendéglátós, de saját ötleteivel és főként receptjeivel színesíti a bisztrót és a kínálatot. Kopócsy Anna saját (és édesanyjától kitanult) receptjeivel kedveskedik az Arany János utca közelében járó vendégeknek a Kalitka bisztróban. Ilyenkor az ember arra gondolna, hogy akkor a házias ízek dominálnak - de ez nem egészen így van, hiszen abszolút különleges és gourmet fogásokat, reggeliket kóstolhatunk meg. És ennek a minőségi kínálatnak az egyik előszele nem más, mint Anna másik szerelemprojektje, a Zeller Bistro.
És ha még nem mondtunk eleget, a Kalitka sikeréhez hozzájárul Marton Ancsa, az Art on me megálmodója és tervezője, valamint a kézzel készített, spanyol Maians cipők is színesítik a kínálatot Krajnyik András társtulajdonos jóvoltából.
Kedvenceink az étlapról, amiket mindenképpen érdemes kipróbálni!
Isteni krémek: Zöldfűszeres mascarpone - 850 Ft, Körözött - 750 Ft, Tonhalkrém - 900 Ft, Padlizsánkrém - 850 Ft
Sült camambert lilahagyma chutney-val - 1900 Ft
Lecsó (a legfinomabb, amit valaha ettél) - 1400 Ft
Pirított chilis rákfarok - 2400 Ft
Látogass el a weboldalukra is: https://www.facebook.com/KalitkaBistro/