Diós-vaníliás almatorta - Mennyei finom, mutatós, otthon is elkészíthető és még diétás is!
Jól hangzik, nem? Nyugodt szívvel állíthatjuk, hogy nemcsak jól hangzik, hanem tökéletesen működik is ez a torta recept!
Ezeket láttad már?
Ezen a héten ezzel az egyszerűen elkészíthető, mutatós és mennyei finom tortával szeretnénk meglepni Benneteket. Az egészséges, diétás, fehér cukor és finomliszt nélkül készült almatorta receptjét Vargáné Nagy Szilvia gasztrobloggernek köszönhetjük \ (Fitti Konyha ).
A torták elkészítése általában igen időigényes feladat, de Szilvi szerint ezt a diótortát viszonylag gyorsan és egyszerűen el lehet készíteni. Így ebbe a tortába akár kezdő tortakészítőként is belevághatsz! Ha követed a receptet, a torta biztos nagyon jól sikerül és finom is lesz :) A családod és a barátaid garantáltan odalesznek érte!
Mint ahogy már Szilvi diétás süti receptjeinél megszokhattad (még több bevált diétás süti receptet és diétás receptet az oldal alján találsz), ez a süti is finomított cukor és finomliszt nélkül készült. Az almás-diós piskóta Graham-lisztből és teljes kiőrlésű tönkölylisztből áll, a vaníliakrém pedig ezúttal természetes vaníliás pudingporból és zabkorpából készült.
Süsd meg szülinapi ajándékként vagy készítsd el valamelyik nap meglepetésképpen! Ez az almatorta garantáltan az utolsó morzsáig el fog fogyni!
Hozzávalók az almás-diós piskótához
Hozzávalók a vaníliakrémhez
• 2 db vaníliás pudingpor
• 7-12 dkg nyírfacukor
• 1 liter rizstej
• 5 ek zabkorpa
• 1 ek útifű maghéj
• 3 ek kókuszzsír
Hozzávalók az almatorta díszítéséhez
• 10-12 db fél diószem
• 2 marék dió szárazon megpirítva
• zabkorpa
Almás piskóta elkészítése
1. Keverd a 3 tojássárgáját a nyírfacukorral habosra, majd add hozzá a reszelt almát, a mazsolát és a fahéjat.
2. Öntsd hozzá a tejet és az étolajat.
3. Keverd a masszához a sütőporos, szódabikarbónás Graham-liszt és tönkölyliszt keverékét.
4. Csipet sóval verd habbá a 3 tojásfehérjét.
5. Forgasd bele óvatosan a diós piskóta tésztájába a habbá vert tojásfehérjét.
6. Simítsd piskótatésztát egy sütőpapírral kibélelt 22 cm-es tortaformába.
7. Végül helyezd a piskótát 170 fokra előmelegített sütőbe és süsd meg kb. 45 perc alatt.
Vaníliakrém elkészítése
1. Keverd simára a pudingport, a zabkorpát, a nyírfacukrot egy kevés rizstejjel és tedd félre.
2. A maradék rizstejet forrald fel, majd öntsd hozzá az előzőleg kikevert pudingport.
3. Kevergesd a krémet addig, míg besűrűsödik.
4. Keverd a vaníliakrémhez a kókuszzsírt, majd az útifűmaghéjat is.
Almatorta összeállítása
1. Helyezd a tortakarimát az almás piskóta köré.
2. Simítsd a vaníliakrémet a piskótára.
3. Szórd meg a torta tetejét a durvára vágott pirított dióval.
4. Az almatortát hagyd legalább néhány órát állni, de legjobb, ha egy éjszakára a hűtőbe teszed, hogy össze tudjon állni.
5. Vedd le az almatortáról a tortakarimát, szórd meg egy kis zabkorpával az oldalát, díszítsd a fél diószemekkel és már készen is van!
6. Fogyasszátok egészséggel ezt a finom diós almatortát!
Diós-vaníliás almatorta
Mennyiség: 10 nagy szelet (12 közepes szelet)
Tortaforma: 22 cm-es kapcsos tortaforma
Sütési hőfok: 170°C
Sütési idő: kb. 45 perc
Diétás süti receptek és diétás receptek Szilvi ajánlásával a Glamour Online oldalán:
Meggyes kókuszgolyó - A legfinomabb és legegészségesebb kókuszgolyó
Hummusz - Egészséges és finom szendvicskrém 10 perc alatt!
Rubinvörös smoothie - Az igazi méregtelenítő diétás turmix