Desszert, bűntudat nélkül

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Közelednek az ünnepek, és ilyenkor még az egészségtudatos életmódot folytatóknak is kijár egy kis finomság. Ha te is közéjük tartozol, akkor a Scitec Nutrition legújabb, pillanatok alatt elkészíthető, nagyszerű ízű termékeivel a mennyei süteményekről neked sem kell lemondanod, mivel minden bűntudat nélkül fogyaszthatsz még akkor is, ha egyébként számolod a kalóriákat. Mutatunk neked pár könnyen elkészíthető, ötletes receptet Dudás Lili fitneszedző, életmód tanácsadó ajánlásával.

CSOKIS-BANÁNOS BROWNIE

Hozzávalók: 6 adagoló kanál Scitec Protein Brownie, annyi víz, hogy összeálljon tésztává, 2 érett banán, ízlés szerint diétás étcsoki kockák (kb. 5 dkg)
Így készítsd el
Melegítsd elő a sütőt 180ºC-ra (vagy alsó felső sütésen 200ºC-ra), és egy kisebb tepsit bélelj ki sütőpapírral, vagy kend ki zsiradékkal. A banánt törd össze villával, és keverd össze a Scitec Protein Brownie alappal és annyi vízzel, amitől összeáll. Az étcsokit ízlés szerinti méretűre vágd össze, majd szórd a tészta tetejére. Süsd 20 percig vagy addig amíg a széle már megkeményedik, de a közepe még puha.

DIÉTÁS SACHER TORTA



Fotó: Thinkstock

Hozzávalók a tésztához: 6 adagoló kanál Scitec Protein Brownie, annyi víz, hogy összeálljon laza tésztává, 6 evőkanál kakaópor, 10 dkg diétás baracklekvár. A mázhoz: 10 dkg étcsokoládé, 3,5 dkg kókuszzsír vagy vaj, 1 evőkanál víz
Így készítsd el
Melegítsd elő a sütőt 180ºC-ra (vagy alsó felső sütésen 200ºC-ra), és egy kb. 20 cm átmérőjű csatos tortaformát kenj ki zsiradékkal, vagy bélelj ki sütőpapírral. A tésztához keverd össze a Scitec Protein Brownie-t a kakaóporral és a vízzel, majd simítsd a tortaformába és süsd kb. fél órát, tűpróbával ellenőrizd. Akkor jó, ha már fényes a teteje, a szélei elkezdtek elválni az edény falától, de még kissé rugalmas a közepe. Hagyd hűlni a formában, majd vedd le az oldalát és rácson hűtsd ki teljesen. Közben a mázhoz olvaszd meg a csokit, a zsiradékot és a vizet, amíg egynemű és folyós nem lesz. Ha kihűlt a torta, vágd két lapra, kend meg az egyiket lekvárral, borítsd be a másikkal, majd öntsd rá a mázat és egyenletesen oszlasd el. Hagyd megdermedni, majd tálald.

EPRES-FEHÉRCSOKIS-KÓKUSZOS POHÁRKRÉM MÁLNAZSELÉVEL

Hozzávalók a tésztához: 6 adagoló kanál Scitec Protein Epres-Fehércsokis Muffin alap, annyi víz, hogy összeálljon laza tésztává. A krémhez: 2 tasak Scitec fehércsokis-kókuszos Shake & Wait 4 dl víz. A zseléhez: 25 dkg mirelit málna, 2 evőkanál eritrit, 2 evőkanál víz, 6 gramm porzselatin vagy ennek megfelelő lapzselatin beáztatva
Így készítsd el
Melegítsd elő a sütőt légkeverésen 180ºC-ra (vagy alsó felső sütésen 200ºC-ra), és egy kisebb tepsit bélelj ki sütőpapírral, vagy kend ki zsiradékkal. Alaposan keverd össze a Scitec Shake & Wait-et a vízzel (ne a csomagolás szerint készítsd el, hanem a hozzávalókban jelzett vízmennyiséggel), és tedd félre. Keverd össze a tészta hozzávalóit és simítsd a tepsibe. Süsd 10 perc alatt készre, majd borítsd lapos felületre hűlni. Közben készítsd el a málnazselét: a málnát keverd össze az eritrittel és a vízzel, forrald fel, hagyd pár percig rotyogni, majd turmixold le és passzírozd át. Kb. 1 dl málnapürét kell, hogy kapj, ehhez 6 gramm porzselatin szükséges. Ha más mennyiséget kapsz, akkor ennek megfelelően változtass az arányokon. A pohárnak megfelelő méretű karikákat szúrj ki a tésztából. Helyezz egy tésztakarikát a pohár aljára, kanalazz rá a Shake & Wait pudingból, borítsd be újabb tésztakarikával, kanalazz rá krémet, majd fedd be egy harmadik karikával, végül önts rá a málnazseléből. Tedd a hűtőbe kb. 1 órára dermedni és tálald.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!
Techxpo További cikkek

Ez is érdekelhet

Ennél a multinál bátran szólhatunk a HR-nek vagy a főnöknek, ha a menopauza megnehezíti a munkavégzésünket

glamour plusz ikon Ennél a multinál bátran szólhatunk a HR-nek vagy a főnöknek, ha a menopauza megnehezíti a munkavégzésünket

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Tényleg rájönnél, ha át akarnának verni? Teszteld le most! (x)

Tényleg rájönnél, ha át akarnának verni? Teszteld le most! (x)

Ezeket a hatóanyagokat mindenképpen érdemes beépíteni a bőrápolási rutinba! Mutatjuk, miért (x)

Ezeket a hatóanyagokat mindenképpen érdemes beépíteni a bőrápolási rutinba! Mutatjuk, miért (x)

Három zseniális budapesti étterem, amit ki kell próbálnod (x)

Három zseniális budapesti étterem, amit ki kell próbálnod (x)

5 dolog, amit azonnal meg kell tenned, ha online bántalmazás áldozata lettél (x)

5 dolog, amit azonnal meg kell tenned, ha online bántalmazás áldozata lettél (x)