Ezt a cuki, rózsaszín cukormázas kuglófot imádni fogod
Csak egyszer kell alaposan megtanulnod ennek a mennyei húsvéti kuglófnak az alap fázisait, hogy ráébredj nem is annyira bonyolult elkészíteni. Süsd meg a teszt verziót még a héten, hogy húsvétra már a legjobb variánssal tudj előrukkolni. Kísérletezz a kandírozott gyümölcsökkel, magvakkal, csokoládéval. Találd meg a legjobb párosokat!
Ezeket láttad már?
Húsvéti kuglóf
Hozzávalók: 40 deka liszt, 1 csipet só, 3 deka élesztő, 2 deci langyos tej, 5 tojás sárgája, 1-1 nagy marék kandírozott áfonya, mazsola, citromhéj, 20 deka étcsokoládé, 2 csomag vaníliás cukor, 1 citrom héja, 20 deka vaj A mázhoz: 20 deka porcukor, fél deci málnaszörp, 1 deci víz
Így készítsd el
Morzsold bele az élesztőt langyos tejbe, add hozzá a cukrot és várj kb. tíz percet, amíg az élesztő fel nem fut. Tedd a lisztet egy nagy tálba, add hozzá a citrom héját, a sót, a vaníliás cukrot, majd mehet hozzá az élesztős tej, 10 deka olvasztott vaj és végül a tojás sárgája. Dagaszd jól össze, majd takard le és hagyd kelni legalább negyven percet. Ha letelt az idő, nyújtsd ki egy kilisztezett deszkán. Szórd rá a gyümölcsöt, az apróra vágott csokit és finoman gyúrd össze. Kenj ki vajjal egy kuglóf formát, tedd bele a tésztát, takard le és hagyd további harminc percig kelni. Süsd elmelegített sütőben 185 fokon 15 percet, majd 160 fokon még további harminc percet. Amikor kihűlt a süti, olvaszd fel a porcukrot a szörppel és a vízzel, főzd addig, míg egy sűrű masszát nem kapsz. Csurgasd a kihűlt kuglóf tetejére, várd meg míg rádermed, majd díszítsd kedved szerint.
3