Csupa csokis süti Valentin-napra

2019. február 10.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

A kézzel készített ajándék mindig azt üzeni a megajándékozottnak, hogy számára tényleg igazán fontos vagy. Éppen ezért bárkit is szeretnél meglepni Valentin-napon a sütivel nem foghatsz mellé, főleg, ha egy ilyen látványos receptet próbálsz ki, mint amit most mutatunk:

Csokoládékosárkák csokoládés krémmel és karamellizált őszibarackkal

Hozzávalók 6 darabhoz: 1 tábla 60%-os étcsokoládé, 10 dkg fehér csokoládé, 25 dkg mascarpone, 5 dkg porcukor, 1 csomag vaníliás cukor, 1 mokkáskanál reszelt citromhéj, 2 dl habtejszín
A karamellizált őszibarackhoz: 3 őszibarack, 1 evőkanál citromlé, 3 evőkanál kristálycukor, 1 csomag vaníliás cukor, 1 mokkáskanál őrölt fahéj, 1 dl fehér bor

Így készítsd el:

1. Olvaszd fel az étcsokoládét gőzfürdő fölött, kevergetve. A szilikonos muffin formákat kend ki ecsettel egy réteg csokoládéval, majd tedd pár percre hűtőszekrénybe, hogy a csokoládé teljesen megdermedjen. Ezután kenj rá még egy réteg csokoládét, és ismét tedd be a hűtőbe, hogy megdermedjen. Végül harmadszor is kend meg egy réteg csokoládéval, majd ismét tedd hűtőbe pár percre. Amikor a csokoládé már szépen megdermedt, óvatosan lazítsd kicsit körbe, végül pedig egy óvatos mozdulattal fordítsd ki a formából. A csokoládé kosárkákat tedd vissza felhasználásig a formába, majd a hűtőszekrénybe.

2. Gőzfürdő fölött olvaszd fel a fehércsokoládét, majd hagyd visszahűlni. A mascarponét keverd simára a porcukorral, a vaníliás cukorral, és a reszelt citromhéjjal, majd add hozzá a kihűlt, de még folyós, olvasztott fehér csokoládét. Verd a habtejszínt kemény habbá, majd apránként, óvatosan keverd hozzá a csokoládés krémhez.

3. Hámozd meg az őszibarackokat, majd darabold kis kockákra, és csepegtess rá citromlevet. Ezután karamellizáld serpenyőben a cukrot. Húzd félre a tűzről, add hozzá a feldarabolt barackot, szórd meg a vaníliás cukorral és az őrölt fahéjjal, majd óvatosan keverd össze. Tedd vissza a tűzre, és öntsd hozzá a bort és forrald össze. Hagyd teljesen kihűlni. Közvetlenül tálalás előtt töltsd meg a csokoládékosárkákat a mascarponés-csokoládés-habos krémmel, majd a tetejére kanalazd rá a karamellizált őszibarackot.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!
0 seconds of 29 minutes, 17 secondsVolume 0%
Press shift question mark to access a list of keyboard shortcuts
00:00
29:17
29:17
 

Ez is érdekelhet

Anna Hathaway arcáról beszél most mindenki: hüledeznek a rajongók a színésznő friss fotóin

Anna Hathaway arcáról beszél most mindenki: hüledeznek a rajongók a színésznő friss fotóin

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Ezek a hatóanyagok segítenek, hogy a legszebb állapotában ragyogjon hajkoronád (x)

Ezek a hatóanyagok segítenek, hogy a legszebb állapotában ragyogjon hajkoronád (x)

Segít a fogamzásgátló a menstruációs tüneteken, vagy nem? (x)

Segít a fogamzásgátló a menstruációs tüneteken, vagy nem? (x)

A hormonok irányítják a hangulatodat? Mutatjuk, mi segíthet (x)

A hormonok irányítják a hangulatodat? Mutatjuk, mi segíthet (x)

Húsvéti nagybevásárlás költséghatékonyan? - Íme: 5 tuti tipp (x)

Húsvéti nagybevásárlás költséghatékonyan? - Íme: 5 tuti tipp (x)