Csempészd az asztalra az ősz legjobb finomságait
Csempészd az asztalra az ősz legjobb finomságait. Mit szólsz egy szőlős desszerthez?
Ezeket láttad már?
Mézes alma szőlővel - kehelyben
Hozzávalók 4 személyre: 20 dkg piros szőlő, 3 evőkanál rum, 25 dkg golden alma, 10 dkg cukor, 75 ml méz, 5 dkg kekszmorzsa, 1 mokkáskanál reszelt gyömbér, 2 evőkanál citromlé
Így készítsd el
Mosd meg a szőlőszemeket, vágd ketté és locsold meg rummal. Hámozd meg az almát, vágd a húsát kis kockákra. Karmellizáld a cukor felét, dobd rá az almadarabokat. Öntsd rá a rumot a szőlővel és párold pár percig. Karamellizáld a maradék cukrot, keverd hozzá a mézet, a kekszmorzsával, a gyömbérrel, a citromlével együtt. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. Kanalazd kis kelyhekbe az almás keveréket, majd halmozd rá a morzsát. Tedd be a sütőbe negyedórára. Tálald hidegen, díszítsd a szőlőszemekkel.