Citromfagyi, aminek már a gondolatától is összecsordul a nyál a szádban - Mutatjuk hozzá a receptet
Itt az ideje, hogy új alapokra helyezd a klasszikus citromfagyit. Ha házilag készíted, bátran variálhatod az ízeket, és a végeredményen te magad is meg fogsz lepődni. Ez a joghurtos, mentás változat annyira finom, hogy legközelebb már a gondolatától is összecsordul a nyál a szádban, arról pedig nem beszélve, hogy mindössze tíz perc összedobni, utána mehet is a hűtőbe. Ha ránk hallgatsz, készítsd el este és másnap indítsd ezzel a napot
Ezeket láttad már?
Citromfagyi
Hozzávalók: 3 deci görögjoghurt, 3 citrom leve, másfél citrom héja, 2,5 deci habtejszín, 3 evőkanál porcukor vagy eritrit, 1 csokor menta
Így készítsd el
Verd fel a habtejszínt, közben facsard ki a citromok levét, reszeld le az előírt citromhéjat. Tedd az egészet egy nagy tálba, jól keverd el a cukorral vagy édesítőszerrel. Ezután mehet hozzá a joghurt is. Add hozzá a felvert tejszínt, jól keverd össze és mehet is a hűtőbe leglább négy órára. Hűtés közben folyamatosan kevergesd, míg el nem éred a kívánt állagot. Tálald jó sok mentával.