Szerelmes pár alkotta meg Magyarország legkülönlegesebb Valentin-napi desszertjét

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Tedd különlegessé a Valentin-napot egy mesés finomsággal, amit a hazai gasztronómia két legtehetségesebb szakembere alkotott meg neked. A Chez Dodo macaron manufaktúra és a Freya croissant közös kollaborációjából megálmodott mille-feuille minden képzeleted felülmúlja.

   Mondd el mille-feuille-vel mennyire szereted
Mondd el mille-feuille-vel mennyire szereted

Szalai Dóri igazi úttörője a hazai gasztronómiának. A Chez Dodo makaronozó tulajdonosa immár tizenkét éve kedveskedik mesés ízvilágú desszertjeivel. A Freya croissantok fantasztikus ízélményt nyújtanak, amiről a márka egyik megálmodója, Dormán Péter gondoskodik. Dóri és Péter az életben is egy párt alkotnak, és nem mellesleg rajonganak egymás munkájáért, ennél több indok nem is kellett, hogy pont Valentin-napra rukkoljanak elő egy közös desszert-kollaborációval.

Savanykás ribizli fluid, meghintve pirított, blansírozott mandula darabokkal

Ezernyi réteg egy desszertbe zárva

A Chez Dodo régóta nagy rajongója a Freyjának, de nem csak azért, mert ők készítik Budapest egyik legfinomabb croissantját és péksüteményeit. Dormán Péter, a Freyja megálmodója és Dodo, azaz Szalai Dóri már jó pár éve együtt gyűjtik a szakácskönyveket és ötletelnek a legfinomabb újdonságokról. A közösen megálmodott mille-feuille a világ egyik legfinomabb leveles tészta desszertje. A neve franciául annyit tesz, ezernyi réteg. A kicsit karamellás, vajas, roppanós tésztalapocskák közé Peti és Dodo most isteni ízkavalkádot álmodott meg. A lágy vanília chantilly mellé egy elképesztően finom és tömörebb kávé crémeux-t, kávé fluidot és ellenállhatatlan sós karamellt is csempésztek. A mille-feuille tetejére pedig chantilly-t halmoztak és egy-két istenien roppanós kávészemet is tettek bele.

A lágy, roppanós ízek tökéletes ízélményt adnak

Roppanós, lágy édes meglepetés

A 'petit coeur' franciául azt jelenti, kicsi szív. A roppanós, de ugyanakkor lágy leveles tészta szíve a Valrhona mandula pralinéjából készült pirított mandulás krém, a szív tészta ezzel együtt sül, így a legélvezetesebbek a textúrák, majd egy pikáns ribizli lekvár kerül rá, savanykás ribizli fluid, meghintve pirított, blansírozott mandula darabokkal. A lágyságát a a vaníliás ribizli chantilly hullámok adják, a tetejére pedig porított ribizlivel fedett, mézes keksz adja a csinos külsőt.

Csapj le a különleges finomságra a Chez Dodo macaron manufaktúrában, vagy a Freya pékségekben - érdemes időben érkezned, mert mindennap csak limitált darabszám készül belőlük!

Kezeket fel, ha már nagyon várod a Valentin-napot:

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!
Techxpo További cikkek

Ez is érdekelhet

Yohji Yamamoto: „Az igazi divat eltűnőben van, de amíg élek, harcolok érte”

glamour plusz ikon Yohji Yamamoto: „Az igazi divat eltűnőben van, de amíg élek, harcolok érte”

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Íme 4 tipp, hogy a stressz ne tegye tönkre az ünnepeket! (x)

Íme 4 tipp, hogy a stressz ne tegye tönkre az ünnepeket! (x)

Három zseniális budapesti étterem, amit ki kell próbálnod (x)

Három zseniális budapesti étterem, amit ki kell próbálnod (x)

A nők több mint felét érinti az inkontinencia az élete folyamán – szülész-nőgyógyász beszél a tabukról (x)

A nők több mint felét érinti az inkontinencia az élete folyamán – szülész-nőgyógyász beszél a tabukról (x)

Tényleg rájönnél, ha át akarnának verni? Teszteld le most! (x)

Tényleg rájönnél, ha át akarnának verni? Teszteld le most! (x)