Burján Szafi gluténmentes vegán tejbegríz receptje
Búzadara, tej és hozzáadott cukor nélkül tejbegríz? Lehetséges! Gluténérzékenyeknek sem kell lemondaniuk a tejbegríz adta élményről. Ráadásul ez a verzió gluténmentes zabdarából készül, ami nagyon hosszú órákra eltelít, és nem emeli meg hirtelen a vércukorszinted. Fontos, hogy kizárólag gluténmentes jelöléssel ellátott zabdarával készítsék a gluténérzékenyek!
Ezeket láttad már?
Hozzávalók (363 grammhoz): 350 gramm növényi tejhelyettesítő (például kókusztej, mandulaital, rizsital, zabital) - de természetesen tehéntejjel is működik, 60 gramm gluténmentes zabdara/zabgríz, 40 gramm kristálycukornak megfelelő tetszőleges édesítőszer, csipet só
Így készítsd el:
Keverd össze a zabdarát, a sót, az édesítőt, majd öntsd a tetszőleges növényi tejbe, és néhányszor megkeverve forrald fel. Főzd, sűrűsítsd forrástól számított tíz percig alacsony hőfokon, folyamatos kevergetés közben! Ekkor még kissé folyós lesz, de miközben hűl, sűrűsödni fog.
Ez a cikk eredetileg a GLAMOUR 2018. áprilisi számában jelent meg.