Brownie, ezúttal másképp!
Ki mondta, hogy az imádott brownie csak csokival mennyei? Bolondítsd meg egy kis sajttal és gyümölccsel, készítsd el kedvenc sütidet az alábbi recept szerint és mostantól csak így fogod készíteni.
Ezeket láttad már?
Málnás-sajtos brownie
Hozzávalók: 12 dkg vaj, 10 dkg csokoládé, 15 dkg barna cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 13 dkg liszt, 1 teáskanál sütőpor, csipet só, 2 db tojás a ricottás krémhez:25 dkg ricotta, 1 db tojás, 15 dkg porcukor, 1 csomag vaníliás cukor, 1 csomag vaníliás pudingpor, reszelt citromhéj a tetejére: kb. 20 dkg málna
Így készítsd el:
A vajat és a csokoládét olvaszd fel, majd keverd bele a barna cukrot. Add hozzá a vaníliás cukrot, és egyesével a tojásokat is, végül a sütőporral vegyített lisztet, majd keverd össze. Egy kisebb sütőformát kenj ki vajjal, öntsd bele a masszát. Melegítsd elő a sütőt 190 fokra.
A ricottát tedd egy tálba, add hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, a tojást, a reszelt citromhéjat, és kézi habverővel keverd simára. Ezután keverd bele a vaníliás pudingport is. A sütőformában lévő massza tetejére óvatosan öntsd rá a ricottás keveréket, egyenletesen simítsd, és a tetejére szórd a kiolvasztott, lecsöpögtetett málnaszemeket. A tésztát tedd az előmelegített sütőbe és süsd alufóliával letakarva 40 percig, majd vedd le a fóliát és süsd további tíz percig.