Brokkolikrémleves úgy, ahogy mindenki szereti
Ez az egyszerű krémleves a nap minden pillanatát feldobja.
Ezeket láttad már?
Brokkoli krémleves
Hozzávalók: 1 nagy fej brokkoli, 2 gerezd fokhagyma, 1 póréhagyma, 1 csokor petrezselyem, 2 deci alaplé, só, bors, 10 deka vaj
Így készítsd el:
Mosd meg a brokkolit, szedd apró rózsákra és darabold fel. Karikázd fel a póréhagymát, pucold meg a fokhagymát, utóbbit nyomd át egy fokhagymanyomón. Hevítsd fel a vajat egy lábasban, dobd rá a hagymákat, majd az apróra vágott brokkolirózsákat. Párold annyi vízzel, ami elfedi, öntsd hozzá az alaplevet, és fűszerezd. Amikor minden puha, turmixold össze (a díszítéshez tegyél félre pár szem brokkolit), tedd vissza főni, adagold hozzá a tejszínt. Főzd további öt percet, tálald krutonnal, levesgyönggyel vagy pirítóssal.