Ezt a tésztát büntetlenül eheted: Bolognai cukkinispagetti
Nem kell lemondanod kedvenc olasz ragudról, azért mert szeretnéd megőrizni az alakodat? Cseréld le a klasszikus tésztát cukkinispagettire és máris spórolsz magadnak egy csomó szénhidrátot.
Ezeket láttad már?
Bolognai cukkinispagetti
Hozzávalók: 2 cukkini, 1 fej hagyma, 25 deka darálthús, 1 teáskanál pirospaprika, 1 doboz sűrített paradicsom, só, bors, 2 gerezd fokhagyma, 1 deci fehérbor, 1,5 deci víz, olívaolaj, parmezán sajt
Így készítsd el
Darabold apróra a hagymát dinszteld meg egy kis olajon. Amikor már majdnem üveges, dobd rá a darálthúst, locsold meg a borral és főzd addig, míg az alkohol el nem párolog. Ezután sózd, borsozd, add hozzá a paprikát, a zúzott fokhagymát, majd a paradicsompürét és a vizet. Míg rotyog, mosd meg a cukkinit, távolítsd el a tetejét, vágd ketté, majd formálj belőle spagettit egy zöldség spirálózó eszköz segítségével. Halmozd tányérokra, főzd még tíz percig a szószt, rakd rá a spagettire és szórd meg egy kis parmezánnal.