Bejgli újragondolva: Meglátod, időnként nem árt eltérni a megszokottól
Szeretsz kísérletezni az ízekkel? Akkor az alábbi finomságot pont neked találták ki. Meglátod, időnként nem árt eltérni a megszokottól.
Ezeket láttad már?
Aszalt gyümölcsös mákos bejgli
Hozzávalók a tésztához: 3 deka élesztő, 40 deka liszt, 1 csipet só, 1 deci tej, 10 deka porcukor, 20 deka vaj, 1 tojás, 2 tojássárgája a töltelékhez: 35 deka mák, 15 deka cukor, 1 narancs héja, 5 deka mazsola, 5 deka más aszalt gyümölcs, 1 csomag vaníliás cukor, 1 deci tej, 2 teáskanál méz a kenéshez: 1 tojás a mázhoz: 5 evőkanál cukor, 3 citrom leve
Így készítsd el
Futtasd fel az élesztőt langyos tejben. Add hozzá a liszthez a porcukrot, a sót, és a morzsolt vajat. Ezután mehet hozzá az élesztős tej, a tojások sárgája. Gyúrd jól össze, egészen addig, míg egy nagyon könnyű állagot nem kapsz. Ha kész, csomagold fóliába és tedd legalább negyven percre a hűtőbe. Közben készítsd el a tölteléket: főzd fel a tejjel a cukrokat, add hozzá az összes hozzávalót, majd hűtsd jól ki. Miután megpihent a tészta, formálj belőle legalább három, vagy négy gombócot, nyújtsd egy kilisztezett deszkán négyzet alakúra és töltsd meg a mákos krémmel. Tekerd fel egy konyharuha segítségével, szurkáld meg villával, kend meg tojásfehérjével. Süsd 180 fokon 30 perc alatt készre, utána várd meg, amíg teljesen kihűl. A cukormázhoz forrald fel a citromok levét a porcukorral, kevergesd, míg egy sűrű masszát nem kapsz. Ha kész, óvatosan csorgasd rá a bejglikre és oszlasd el egyenletesen. Várd meg, míg teljesen rádermed.