Azonnal lehűt! Sárgabarack leves a legmelegebb napokra
Mindannyian tudjuk, hogy a kánikulában a nehéz ételek megterhelik a gyomrot, és ha amúgy is szenvedsz a hőségtől, akkor a legrosszabb, amit tehetsz, hogy zsíros kajákat eszel.
Ezeket láttad már?
Ha ránk hallgattok, akkor mindig a legaktuálisabb gyümölcsökből vásároltok a zöldségesnél, a piacon és készítetek egy gyümölcslevest. A nap bármelyik szakaszában imádni fogjátok, hogy a hűtőben hideg, frissítő, de azért tápláló étel vár benneteket. Most már itt van a sárgabarack-szezon is, úgyhogy egy kicsit pikáns sárgabarackból készült gyümölcslevest ajánlunk nektek. A legtöbb gyümölcsleves receptje cukrot javasol, de ezt természetesen kiválthatjátok.
Hozzávalók: 60 dkg sárgabarack, 15 dkg cukor, 2 dl tejföl, 1 citrom, 1 dl fehérbor, 1 kisujjnyi fahéj, 1 csomag vaníliás pudingpor
Így készítsd el:
Mosd meg a citromot, reszeld le a héját, majd nyomkodd ki a levét. Mosd meg a barackot is, áztasd két percig forró, majd hideg vízben. Hámozd meg a barackokat és magozd ki, majd öntsd rájuk a fél citromlevet és a bort. Add hozzá a barackhoz a cukrot, citromhéjat és fahéjat is, majd turmixold masszává és forrald fel. Keverd bele a tejfölt és a pudingport másfél deci hideg vízbe, öntsd hozzá a leveshez, forrald sűrűre, végül hűtsd le!