Az új kedvenc italod: Kalumba madagaszkári vad fűszerekkel, aszalt fügén érlelve
Több évnyi termékfejlesztés után mutatta be a Zwack legújabb italkülönlegességét, a Kalumba Madagascar Spiced Gint. A komplex fűszerességet és a citrusos frissességet ötvöző gyógy- és fűszernövény italt a Kecskeméti Zwack Pálinka Manufaktúrában gyártják tölgyfahordókban, aszalt fügén hónapokon át érlelve. A különleges zamatú, borókapárlattal készült ital a világon elsők közt feljegyzett gyógynövényről, a kalumbagyökérről kapta nevét.
Ezeket láttad már?
A Zwack család több mint 200 éves fűszer- és gyógynövény tapasztalattal rendelkezik, emellett pedig folyamatosan kutatja az újabb és újabb ízvilágú és aromájú növényeket. Legújabb termékük, a Kalumba összetett fűszerességét és eredeti ízvilágát 17 féle Madagaszkárról és Afrika egyéb vidékeiről származó természetes fűszernövény adja – a terület gazdag gyógy- és fűszernövény kultúráját sok éves kitartó munkával térképezték fel.
Emeld poharad a nyárra stílusosan! Isteni finom koktélreceptek
Emeld poharad a nyárra stílusosan! Isteni finom koktélreceptek
A Kalumba palackja is szorosan kapcsolódik a területhez: az egyedi üveget Afrika ikonikus állata, a Madagaszkáron őshonos gyűrűsfarkú maki díszíti. Bár a Kalumba Madagascar Spiced Gin fogyasztását behűtve, magában ajánlják, az élményt a hozzá tartozó, egyedi csiszolt pohár koronázza meg, ha szívesen innád koktélként is, mindenképpen próbáld ki az alábbi receptek valamelyikét
Kalumba Tonic
Hozzávalók: 4 cl Kalumba, tonic a feltöltéshez, lime, jég
Kalumba Gyömbér
Hozzávalók: 4 cl Kalumba, gyömbér a feltöltéshez, friss gyömbér, jég
Kalumba Shooter
Hozzávalók: 4 cl Kalumba, 2 cl facsart limelé, cukorszirup