A tökéletes almás palacsinta recept
Dobd össze a hétvégén ezt a mennyei palacsintát, fokozd az ízélményt egy kis almával.
Ezeket láttad már?
Almás palacsinta recept
Hozzávalók: 15 deka alma, 25 deka liszt, 1 csipet só, 1 evőkanál olaj, másfél evőkanál cukor, fél citrom reszelt héja, 3 deci tej, 1 deci szóda, 2 tojás, a tetejére porcukor , 10 deka vaj a sütéshez
Így készítsd el
Tedd a lisztet egy tálba, keverd el benne a cukrot, a sót, a citrom reszelt héját. Üsd bele a tojásokat, mehet hozzá az olaj és a tej is. Keverd jól el, majd öntsd rá a szódát, ami szépen fellazítja a tésztát, ettől lesz könnyű az állaga. Kapj elő egy serpenyőt, oszlass el rajta egy kis vajat, majd jól hevítsd fel. Míg melegszik a serpenyő, hámozd meg az almát, vágd szeletekre. Oszlass el egy kis masszát a serpenyőben, rakj rá az almaszeletekből. Süsd ki az összes tésztát, tálaláskor szórd meg porcukorral.