Alakbarát ricottás cukkini recept
Indítsd színesen 2021-et, légy még körültekintőbb, hogy éppen mi kerül a tányérodra. Havas Dóra mennyei receptje tökéletes évkezdő fogás, amit könnyedén beépíthetsz a mindennapokba.
Ezeket láttad már?
Ricottás omlett cukkinivel
Hozzávalók négy személyre: 6 tojás szétválasztva, fél deci tej, fél teáskanál tengeri só, negyed teáskanál frissen őrölt bors, fél citrom frissen reszelt héja, 150 gramm cukkini, 2 szál újhagyma, 100 gramm ricotta, 50 gramm mascarpone, a díszítéshez: póréhagyma csíra, újhagyma, parmezán forgács
Így készítsd el:
Keverd simára a tojássárgákat a tejjel, sóval, borssal. A citromhéjat reszeld a ricottába és forgasd össze a mascarponéval. Közben a cukkinit vágd zöldséghámozóval vékony szeletekre, az újhagymát pedig szeleteld hosszú csíkokra. Ha megvagy, verd fel a tojásfehérjét egy csipet sóval és óvatosan keverd a sárgájás keverékhez, ügyelve, hogy ne törd össze a habot. Amikor összeállt a massza, hevíts egy közepes serpenyőben egy evőkanál olajat, fektesd rá a cukkinik és a hagymaszeletek felét, öntsd rá a tojás felét, majd süsd közepes lángon három-négy percig addig, amíg az omlett felemelkedik és az alja megszilárdul. Ezután kanalazz egy-egy evőkanál ricottás keveréket a tetejére, majd hajtsd ketté. Tálaláskor díszítsd csírával, sóval, borssal, parmezán forgáccsal.
GLAMOUR-tipp: Gondoltad volna, hogyha a tojásfehérjét közepesen kemény habbá vered, az omlett sokkal könnyedebb lesz? Nemcsak reggelire szuper, hanem edzés után uzsonnára is nyugodtan fogyaszthatod.
A recept eredetileg 2017. júniusi GLAMOUR magazinban jelent meg.