Alakbarát epres palacsinta Tombor Nellitől
Tombor Nelli modell már jó ideje New Yorkban él, ahol egyre jobban tökéletesíti a konyhai művészetét. Célja, hogy olyan egészséges, finom ételeket készítsen, amiket nyugodt szívvel elfogyaszthatunk.
Ezeket láttad már?
A GLAMOUR 2013. novemberi számban megjelent epres palacsinta receptjét azóta is imádjuk, egyszerűen nem lehet megunni. Készítsd el te is ezt az alakbarát édességet!
Vékony palacsinta eperkrémmel
Nagyon szeretem a palacsintát, de csak ritkán és igen keveset eszem ebből az örök kedvencből. Egyik alkalommal arra gondoltam, mi lenne, ha olyan "palacsintát" készítenék, amiből nyugodt szívvel ehetek. Így született meg az alábbi vékony palacsinta, ami liszt, cukor és tejtermékmentes.
Hozzávalók 6-7 darabhoz:
1 érett banán (kb.10dkg)
1 tojás
5 dkg lenmagörlemény
1 mokkáskanálnyi fahéj
1 teáskanálnyi kókuszzsír, vagy mandula olaj
20 dkg eper
A banánt megpucoljuk és egy közepes méretű tálban villával pépesre törjük. Hozzáadjuk a tojást, a fahéjat és a lenmagörleményt és simára keverjük. Egy serpenyőben felmelegítjük a kókuszzsírt és egy kanállal 6-7 centiméter átmérőjű, fél centiméter magas palacsintákat formázunk a serpenyőben. Közepes lángon aranyszínűre pirítjuk mindkét oldalát.
Eperkrém:
Az epret megmossuk, és botmixerrel pürésítjük. Ha nem elég édes, adhatunk hozzá 1 evőkanálnyi mézet (vagy nyírfacukrot).
A palacsintákat megkenjük a krémmel és eperdarabokkal díszítjük.
A recept a GLAMOUR magazin 2013. novemberi lapszámában jelent meg eredetileg.