Még soha nem ettél ilyen finom sajttortát
Annyira krémes, gyümölcsös, igazi katartikus élményben lesz részed, ha megkóstolod ezt az áfonyás sajttortát. Az áfonya mellett, próbáld ki erdei gyümölccsel, eperrel, mennyei lesz ezekkel a variációkkal is.
Ezeket láttad már?
Áfonyás sajttorta
Hozzávalók: 200 gramm zabkeksz, 15 deka vaj, 200 gramm mascarpone, 150 gramm porcukor, 2 lap zselatin, 1,5 deci habtejszín, 1 citrom reszelt héja. A tetejére: 250 gramm áfonya, 150 gramm cukor, néhány mentalevél
Így készítsd el:
Daráld le a kekszet, olvaszd meg a vajat és nyomkodd bele egy tortaformába, vagy kis üvegekbe. Keverd össze a sajtot a cukorral, reszeld bele a citromot. Áztasd meleg vízbe a zselatint, kevergesd, míg meg nem olvad, majd verd fel a tejszínt. Add mindkettőt a sajthoz és adagold a tortaformába, vagy az üvegcsékbe. Ha kész vagy, helyezd a hűtőbe, közben készítsd el az áfonya szószt. Tedd egy lábasba a gyümölcsöt és a cukrot, kezdd el főzni, míg krémes, darabos szószt nem kapsz. Miután elkészült, várd meg míg kihűl, majd óvatosan kanalazd a süti tetejére. Tedd vissza a hűtőbe legalább két órára, fogyasztás előtt szórd meg friss mentalevéllel.