Áfonyás joghurttorta - Mutatós torta diétásan és sütés nélkül!
Egy kis fantáziával és persze egy jó recepttel akár otthon is igazi tortakölteményt készíthetsz. Ha követed Vargáné Nagy Szilvia gasztroblogger receptleírását, akkor neked is sikerül elkészítened ezt a szép áfonyás joghurttortát. A legjobb, hogy még csak a sütőt sem kell bekapcsolnod hozzá! Kevered-kavarod és már készen is van :)
Ezeket láttad már?
Ennek a tortának az egyszerűség mellett az is előnye, hogy lisztmentes és fehér cukrot sem tartalmaz. Persze ez a süti is édesen finom, így édesíteni azért szükséges. Ehhez használhatsz nyírfacukrot (xilit) vagy akár sztíviát is. Az előbbi 40 százalékkal tartalmaz kevesebb kalóriát, mint a sima fehér cukor, az utóbbi pedig nem tartalmaz kalóriát.
Tudtad, hogy az áfonya a "zsírégető" gyümölcsök közé tartozik (mint pl. az ananász)? Ez persze nem jelenti azt, hogy ettől a tortától automatikusan fogyni fogsz. Ez a hatás ugyanis csak akkor érvényesül, ha kalóriadeficitben vagy, azaz kevesebb kalóriát fogyasztasz, mint amennyire valójában szükséged van.
Ennyi bevezető után már biztos kíváncsi vagy a torta receptjére és elkészítésére…
Tanulmányozd át alaposan a receptet és láss is hozzá az elkészítéséhez!
Hozzávalók az áfonyás joghurttortához
• 750 g natúr joghurt
• 250 g túró
• 150 g áfonya
• 20 g puffasztott barna rizs
• 25 g zselatin
• 3 g tortazselatin
• nyírfacukor/stevia ízlés szerint
• 1/2 mk fahéj
Áfonyás joghurttorta elkészítése
1. Először is bélelj ki egy 18 cm-es kapcsos tortaformát sütőpapírral vagy folpackkal.
2. Turmixolj le 100 gramm áfonyát (50 grammot egyelőre tégy félre.)
3. Keverd a joghurtot és a túrót simára, ízlésed szerint édesítsd, majd keverd hozzá a kevés vízben feloldott zselatint.
4. Első réteg elkészítése: keverd a fahéjat a puffasztott rizshez, majd keverj a krémből egy keveset a fahéjas puffasztott rizshez, majd öntsd az egészet a tortaformába.
5. Második réteg elkészítése: keverd össze a joghurtos-túrós krém felét a leturmixolt áfonyával, majd öntsd az első rétegre. A megmaradt 50 g áfonyából tegyél pár szemet félre a torta díszítéséhez, a többit szórd az áfonyás krémbe. Öntsd ezt a réteget az 1. rétegre.
6. Harmadik réteg elkészítése: A harmadik réteghez simítsd a maradék krémet a második rétegre.
7. Ha a torta kissé elkezd szilárdulni, díszítsd a torta tetejét a megmaradt áfonyaszemekkel.
8. A kész tortát vond be az átlátszó tortazselatinnal.
9. Ha egy éjszakán át hűtőben pihenteted, tökéletes lesz a végeredmény :)
Ha hasonló diétás receptekre vágysz, kattints ide:
Fitti Konyha – Diétás receptek, süti receptek