A tökéletes újévi fogás: lencse krémleves
Marton Adrienn a TV2 gasztroműsorvezetője idén sem hagy minket szilveszteri recept ötletek nélkül. Bár a kialakult helyzet miatt most nem lehet nagy partikat vagy baráti összejöveteleket szervezni, ennek ellenére ezt az ünnepet is lehet meghitten, finom falatok társaságában tölteni. Adri az ételeket nemiképp újragondolta, hogy még színesebb legyen az óév búcsúztatása.
Ezeket láttad már?
Lencse krémleves
Igazi szerencsehozó levesről van szó, amit könnyen, gyorsan bárki elkészíthet akár szilveszter napján is. Ízvilágát a friss zöldségek és a fűszerek teszik gazdaggá. A gyerekek nagy kedvence, nem is kérdés, miért népszerű.
Hozzávalók:
Krémleves:
Egyéni hozzávalók:
Ízlés szerint só, bors
1. A hagymákat apró kockákra vágjuk, pici olajon lepirítjuk, majd hozzáadjuk a babérlevelet, a lencsét és felöntjük vízzel. Addig főzzük, amíg a lencsénk meg nem puhul, sóval, borssal ízesítjük.
2. A kolbászokat vékony szeletekre vágjuk, majd 180-200 fokos sütőben ropogósra sütjük.
3. Az elkészült lencséhez hozzáadjuk a balzsamecetet és a tejszínt, majd egy botturmix segítségével lekrémesítjük.
Tálalás:
A kolbász karikákat apróra vágjuk és a leves tetejére szórjuk, friss petrezselyemmel díszítjük.