A tökéletes karácsonyi gyümölcsös kenyér titka
Nem telhet el úgy a karácsony, hogy ne készítenél egy édes finomságot. Próbáld ki a hévégén ezt a szuper gyümölcskenyeret. Meglátod mire eljön az ünnep, a kisujjadban lesz minden fázis.
Ezeket láttad már?
Karácsonyi gyümölcskenyér
Hozzávalók kb. 12 szelethez: 1 marék aszalt gyümölcs, 1 teáskanál őrölt fahéj, 5 dkg darált mandula, 5 dkg kókuszliszt, 1 dkg darált dió, fél teáskanál szódabikarbóna, 1 csipet só, 6 tojás, 10 dkg eritriol, 5 dkg kókuszolaj, 1 bio citrom leve és lereszelt héja, 1 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
Így készítsd el
Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. Aprítsd fel az aszalt gyümölcsöket, szórd meg fahéjjal, tedd félre. Keverd el egy csipet sóval a mandulát, a kókuszlisztet, a szódabikarbónát. Ezután verd fel egy keverőtálban a tojásokat, add hozzá a kókuszlisztes keveréket, a kókuszolajat, a citrom levét és héját és a mézeskalács fűszerkeveréket. Végül add hozzá az aszalt gyümölcsöket. Bélelj ki sütőpapírral egy kisebb (kb. 20 cm-es) hosszúkás formát, simítsd bele a tésztát, és süsd kb. félóra alatt készre. Ha kész, borítsd ki a formából, hagyd a rácson kihűlni, majd tálalás előtt szórd meg narancshéjjal.